Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie

zoekmachine optimalisatieMeer dan 95 procent van de internetgebruikers maakt gebruik van een zoekmachine voor het vinden van informatie. Zoekmachines, zoals Google, zijn daarmee (potentieel) de grootste bron van verkeer naar uw website.

Van alle zoekers kijkt meer dan de helft nooit verder dan de eerste 20 zoekresultaten die getoond worden en wordt er 6 keer vaker op de “organische zoekresultaten” geklikt dan op de “geadverteerde zoekresultaten”.

Uw website hoog laten scoren op specifieke zoekwoorden die verband houden met uw producten of dienstverlening is daarom cruciaal.

Zoekmachine Optimalisatie

Concurrentie

Vanzelfsprekend verschijnt uw website hoog in de zoekresultaten als uw bedrijfsnaam als zoekterm wordt gebruikt.

Maar hoe is dat bij de top 10 zoektermen die uw producten het beste omschrijven? Staat u of uw concurrent bovenaan?

Door middel van search engine optimization (SEO) kan Tows u helpen uw website op gewenste zoekwoorden hoger te laten scoren in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google, waardoor uw website sneller gevonden wordt door uw doelgroep.

Waarom is het belangrijk om online gevonden te worden?

Volgens het AIDA-model doorloopt iedere afnemer een proces van vier stappen:

Aida Model

Voor veel producten en diensten worden de eerste drie stappen en vaak ook de laatste stap van het AIDA-model online gemaakt.

Het is dus belangrijk dat u al in de eerste stap (awareness) zo snel mogelijk gevonden kan worden wanneer iemand op zoek is naar de producten of diensten die ook door uw bedrijf worden aangeboden.

U kunt zich voorstellen dat iedere verhoging in het aantal potentiële kopers dat “aware” is van uw aanbod, het aantal prospects dat uiteindelijk tot “action” zal overgaan, aanzienlijk kan verhogen.

Het resultaat

Uw toenemende online aanwezigheid zal ervoor zorgen dat meer (kwalitatieve) potentiële afnemers u zullen benaderen. U komt op deze manier in contact met uw prospects op een plaats en manier waar zij zich comfortabel bij voelen.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld koude acquisitie, waar zowel u als uw prospects vaak niet blij van worden.

Omdat uw acquisitie online veel efficiënter verloopt kunt u zich weer bezig houden met uw core-business.

Voor het verbeteren van uw positie in de zoekresultaten kunt u contact met ons opnemen.

In tegenstelling tot veel andere SEO adviseurs gebruiken wij geen dubieuze methoden waarmee u de kans loopt dat uw website door de zoekmachines uit de zoekresultaten verwijderd zal worden.

Geen garantie

Omdat een zoekmachine zoals Google een zeer ingewikkeld algoritme heeft waar niemand alle regels van kent, kunnen wij nooit garanderen dat uw website op de eerste pagina van de zoekresultaten zal gaan verschijnen.

Wel zullen wij er alles aan doen om dit mogelijk te maken en onze ervaring leert dat er altijd een verbetering gerealiseerd wordt.

Als wij vooraf het idee hebben dat er weinig tot geen verbetering mogelijk is, zullen wij dit eerlijk aan u melden en de opdracht teruggeven.

Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer diensten

WebsitesWebsite
Het ontwerpen, bouwen, aanpassen en verbeteren van uw website.

Trainingen en workshopsTrainingen
Diverse trainingen en workshops op het gebied van (online) marketing.

conversie optimalisatieConversie optimalisatie
Voor het verhogen van het aantal conversies op uw website.