Meer dan 95 procent van de internetgebruikers maakt gebruik van een zoekmachine voor het vinden van informatie, advies, producten en diensten. Zoekmachines, zoals Google en Bing, zijn daarmee (potentieel) de grootste bron van verkeer naar jouw website.

Van alle zoekers kijkt meer dan de helft nooit verder dan de eerste 10 zoekresultaten die getoond worden en vrijwel alle Google gebruikers klikken op het 1e, 2e of 3e zoekresultaat.

Je website hoog laten scoren op specifieke zoekwoorden die verband houden met jouw producten of dienstverlening is daarom cruciaal.

Zoekmachine Optimalisatie

Concurrentie

Vanzelfsprekend verschijnt je website hoog in de zoekresultaten als jouw bedrijfsnaam als zoekterm wordt gebruikt.

Maar hoe is dat bij de top 10 zoektermen die jouw producten het beste omschrijven? Sta jij of je concurrent bovenaan?

Door middel van search engine optimization (SEO) kunnen wij helpen jouw website op gewenste zoekwoorden hoger te laten scoren in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google, waardoor je website sneller gevonden wordt door jouw doelgroep.

Waarom is het belangrijk om online gevonden te worden?

Volgens het AIDA-model doorloopt iedere afnemer een proces van vier stappen:

Aida Model

Voor veel producten en diensten worden de eerste drie stappen en vaak ook de laatste stap van het AIDA-model online gemaakt.

Het is dus belangrijk dat je al in de eerste stap (awareness) zo snel mogelijk gevonden kan worden wanneer iemand op zoek is naar de producten of diensten die ook door jouw bedrijf worden aangeboden.

Je kan je voorstellen dat iedere verhoging in het aantal potentiële kopers dat “aware” is van jouw aanbod, het aantal prospects dat uiteindelijk tot “action” zal overgaan, aanzienlijk kan verhogen.

Het resultaat

Je toenemende online aanwezigheid zal ervoor zorgen dat meer (kwalitatieve) potentiële afnemers je zullen benaderen. Je komt op deze manier in contact met jouw prospects op een plaats en manier waar zij zich comfortabel bij voelen.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld koude acquisitie, waar zowel jij als je prospects vaak niet blij van worden.

Omdat jouw acquisitie online veel efficiënter verloopt kan jij je weer bezig houden met jouw core-business.

Interesse in het verbeteren van je posities in de zoekresultaten? Neem dan direct contact met ons op.

In tegenstelling tot een groot aantal SEO adviseurs gebruiken wij geen dubieuze methoden waarmee je de kans loopt dat jouw website door de zoekmachines uit de zoekresultaten verwijderd zal worden.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op.