Conversiedoelen meetbaar maken

Wat levert het nou echt op? | Maak je conversiedoelen meetbaar!

Nog te vaak kom ik ze tegen; bedrijven die de conversiedoelen van hun website of webshop niet meten en ondertussen wel veel geld uitgeven aan Facebook, Google Ads en LinkedIn advertenties. Veel van deze bedrijven richten zich op de verkeerde cijfers, zoals het aantal bezoekers. Maar pas op, dat is niet waar het om draait.

Wat zijn conversiedoelen? Dat zijn de acties die jouw bezoekers ondernemen en die waardevol zijn voor jouw bedrijf. Denk aan doelen zoals een aankoop doen, contactformulieren invullen, een offerte aanvragen of zich inschrijven voor je nieuwsbrief. Door deze acties te meten en te analyseren, krijg je waardevolle inzichten in het gedrag van je doelgroep en de effectiviteit van je marketing- en verkoopinspanningen.

Gelukkig zijn er tools zoals Google Analytics en Google Tag Manager die dit proces veel gemakkelijker maken. Met Google Analytics kun je aangepaste doelen instellen op basis van de specifieke acties die belangrijk zijn voor jouw bedrijf. En met Google Tag Manager kun je trackingcodes toevoegen aan je website zonder dat je je code hoeft aan te passen. Echt superhandig!

Waarom is dit zo belangrijk? Nou, ten eerste helpt het je om te begrijpen hoe goed je website is in het stimuleren van die belangrijke acties. Je ontdekt welke pagina’s succesvol zijn en welke een duwtje in de rug kunnen gebruiken. En je kunt dus gerichte aanpassingen maken om die minder succesvolle pagina’s te boosten.

Maar wacht, er is meer! Door conversiedoelen te meten, kun je ook je de Return on Investment (ROI) meten. Je kunt zien welke marketingcampagnes of kanalen de meeste conversies opleveren, zodat je je marketingbudget slim kunt toewijzen. Dat is toch geweldig?

En laten we niet vergeten dat het meten van conversiedoelen je ook kan helpen om de gebruikerservaring op je website te verbeteren. Als je bijvoorbeeld ziet dat veel mensen afhaken tijdens het afrekenproces, kun je dat probleem aanpakken en ervoor zorgen dat alles soepel verloopt.

Dus, je raadt het al: het meten van conversiedoelen is echt cruciaal als je succesvol wilt zijn met je website of webshop. Het geeft je waardevolle inzichten en stelt je in staat om je strategie en optimalisatie aan te passen. Ik raad je ten zeerste aan om Google Analytics en Google Tag Manager te gebruiken om dit te doen. Het zal echt een wereld van verschil maken!

Heb je hulp of advies nodig? Neem vrijblijvend contact op.

Gratis e-book "14 gouden website-tips"
gratis e-book

Abonneer je op onze nieuwsbrief boordevol tips, acties, komende activiteiten, de laatste ontwikkelingen en veel meer.

gratis e-book

Ontvang nu gratis het e-book "14 gouden website-tips" om zelf de positie van jouw website of webshop te verbeteren in de zoekresultaten van Google.