Mij wordt vaak gevraagd welke producten, diensten en hulpmiddelen ik gebruik voor mijn internet marketing activiteiten.

Hieronder vind je een lijst van producten en diensten die ik kan aanbevelen om te gebruiken voor je (online) business.

Sommige van deze tools zijn gratis en andere niet. Hoewel ik waar mogelijk affiliate links gebruik, kan ik garanderen dat ik deze producten ook zonder deze affiliate links zou aanbevelen. Als je besluit iets uit onderstaande lijst aan te schaffen kan ik daar een kleine vergoeding voor krijgen, maar jij betaalt daardoor niets extra. Koop geen producten als je er niet van overtuigd bent dat deze bijdragen aan het behalen van jouw doelen.

De lijst zal ik zo vaak mogelijk aanvullen en up-to-date houden, dus ik adviseer je deze pagina aan je bladwijzers toe te voegen.

Bouwen van je website/blog/webshop

WordPress – Het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Open-source, met alle voordelen daarvan.
Themeforest – Meer dan 7.000 professionele WordPress thema’s, al vanaf $29.
WooCommerce – De beste plugin om van je WordPress-website een webshop te maken (of een webshop als onderdeel van je website).

Domeinnaam registratie en website hosting

Mijndomein.nl – Goede hosting met simpele 1-click WordPress installatie. Prima keuze voor kleine websites en blogs.
Yourhosting.nl – De beste keuze als het gaat om grotere websites en webshops.

Webdesign en grafisch ontwerp

Brandsupply.nl – Start een wedstrijd en ontvang binnen enkele uren de eerste voorstellen! Voor onder andere logo’s, visitekaartjes, huisstijlen en websites.
Fiverr – Een logo of iets anders voor $5

Programma’s en Apps

Feedly – Handige app om meerdere blogs door middel van rss mee te volgen.
Google Ads Editor – Zeer bruikbare tool om grote Google Ads-accounts efficiënt te beheren en bulksgewijze bewerkingen te doen.
Moneybird – Boekhouden wordt leuk met Moneybird. Vind je boekhouden ingewikkeld? Profiteer van de Moneybird slimmigheidjes en houd met plezier zelf je boekhouding bij. Probeer het nu 4 maanden(!) op proef.

Analyse

Campagne URL generator – Met deze tool kan je eenvoudig campagne parameters aan URL’s toevoegen, zodat je aangepaste campagnes in Google Analytics kan volgen.

SEO (zoekmachine optimalisatie) tools

Screaming Frog SEO Spider – Gratis versie crawlt tot 500 pagina’s. Zeker voor kleinere websites een aanrader.
Yoast SEO voor WordPress – De beste (gratis) plugin om de pagina’s van je WordPress website mee te optimaliseren.

Social media management

Tweetdeck – Heel handig in 1 overzicht gelijktijdig zoeken op verschillende termen binnen Twitter en ideaal voor het beheren van meerdere Twitter-accounts.
URL en link generators – Genereer aangepaste URL’s en html-links voor Facebook, Twitter, WhatsApp, LinkedIn, Pinterest en e-mail voor het delen van jouw content.

Affiliate marketing

Amazon Affiliate Programma – De grootste webshop ter wereld met met een relatief hoge conversie op affiliate links.
Bol.com Partnerprogramma – De Nederlandse variant van Amazon.
CJ.com – Internationaal één van de grootste affiliate platformen waarbij vele (internationale) webshops zijn aangesloten.
Clickbank.com – Internationaal één van de grootste affiliate platformen waarbij voornamelijk digitale producten (e.g. ebooks, videotrainingen) worden gepromoot.
Viglink – Door commerciële producten te identificeren die worden genoemd in de inhoud van jouw website, transformeert VigLink die termen automatisch in inkomsten genererende hyperlinks.
Clicksure – Internationaal affiliate platform dat wekelijks uitbetaalt
Daisycon.com – In Nederland één van de grootste affiliate platformen.
Tradetracker.com – In Nederland één van de grootste affiliate platformen.
Awin – In Nederland één van de grootste affiliate platformen.

Payoneer – Voor het ontvangen van buitenlandse betalingen (zoals van Amazon, omdat Amazon niet direct betaalt aan bankrekeningen buiten de VS). Als je een account aanmaakt via deze link ontvangen wij beide $25.

Boeken en e-Books

Kobo E-reader – Ideaal apparaat om al je e-books mee te lezen. Je wilt nooit meer zonder!
De lean startup – Met deze wereldwijde bestseller leer je het innovatieproces van je bedrijf te versnellen en zul je minder tijd en geld verspillen aan de ontwikkeling van je startup. Een absolute aanrader voor zowel startende als gevestigde bedrijven.
Outsmarting Google – Dit boekt leert je in duidelijke taal hoe Google werkt en hoe je daar als bedrijf slim gebruik van kan maken.

Blogs

Feedly – Handige app om meerdere blogs door middel van rss te volgen.
Smart Passive Income – Engelstalige blog en podcast van Pat Flynn, die zichzelf promoot als de crash test dummy van online business. Hij onderzoekt verschillende methodes om online geld te verdienen en interviewt veel succesvolle (online) ondernemers.
ZakenVerhalen.nl – Inspirerende ZakenVerhalen van MKB’ers en ZZP’ers.

Podcasts

Gpodder – Abonneer je op podcasts en blijf op de hoogte van de nieuwste uitzendingen. Gpodder laat zien welke podcasts je al hebt beluisterd en synchroniseert tussen je verschillende apparaten.
EOFire – Engelstalige podcast waarin John Lee Dumas dagelijks bevlogen en inspirerende ondernemers interviewt.

Overige

Google Apps for Work – Professionele e-mail, online opslag, gedeelde agenda’s, videovergaderingen en meer. Ontwikkeld voor bedrijven, ontworpen voor teams.
Mijnpersberichten.nl – Gratis persberichten plaatsen. De persberichten worden verstuurd naar aangemelde journalisten, redacteuren en bloggers.

 

Vind je dit interessant?

Mijn naam is Raymond Veldkamp en ik schrijf regelmatig over internet marketing. Wil je een update per mail ontvangen van nieuwe berichten? Schrijf je dan hier in. En voeg me gerust toe op LinkedIn en Twitter!

Vind je dit waardevol? Deel het dan met (iemand uit) je netwerk.